Dr. Dragos Zamfirescu

DOCTOR ÎN STIINŢE MEDICALE MEDIC PRIMAR ÎN CHIRUGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ŞI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ

Doctor Dragoş Zamfirescu este Doctor în Stiinţe Medicale, Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Dr. Dragoș Zamfirescu este doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de aproape 21 ani în chirurgie plastică, 20 ani în microchirurgie reconstructivă și 19 ani în chirurgie estetică, având la activ peste 8.000 de intervenții chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate și premiere naționale.

Operatiile de Chirurgie Estetica le-a inceput in anul 1999 asistandu-l pe Profesorul Lascar in Clinica Prof. Dr Ioan Lascar, iar din anul 2002 si-a inceput activitatea pe cont propriu. Odata cu deschiderea in decembrie 2012 a Clinicii Zetta, dr. Zamfirescu opereaza in aceasta locatie toate tipurile de interventii de chirurgie Estetica, Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva posibile intr-o clinica privata.

Timp de 16 luni a fost Research Felow la Microsearch Foundation of Australia din Syndey. A fost Visiting Doctor la Royal North Shore Hospital Sydney, St Vincent’s Hospital Melbourne, Tokyo Medical University Hospital, Chang Gung Memorial Hospital Taipei, Italian Institute for Hand Surgery Monza, Centro Traumatologico Ortopedico Torino si Mayo Clinic Rochester Minessota.

Activitatea ştiinţifică a Dr. Zamfirescu include peste 65 de articole publicate în reviste de specialitate

(dintre care 11 articole ISI), 268 de prezetari susţinute la congrese de specialitate, 14 capitole şi cărţi apărute la edituri naţionale şi internaţionale.

A primit 3 premii nationale si 2 internationale. Dezvoltarea profesională postuniversitară include si participarea la 76 de cursuri şi 82 de congrese de specialitate în România şi în străinătate. De asemenea, a coordonat numeroase proiecte stiintifice de cercetare, unul dintre ele finalizandu-se cu un brevet de inventie.

 

Dr. Dragoş Zamfirescu are în portofoliu peste 5000 operații de chirurgie plastică, chirurgia mâinii, microchirurgie reconstructivă şi chirurgie estetică în 18 ani de activitate, atingând excelenta în domeniu.

Doctor în Ştiinţe medicale, Dr. Dragoş Zamfirescu este chirurgul plastician cu cele mai multe operații complexe (de peste 8, 10, 12 ore fiecare) din ultimii ani. A acumulat o experiență deosebită în chirurgia paraliziei de plex brahial, transferuri nervoase periferice, şuturi nervoase lateroterminale, lambouri bazate pe vase perforante (inclusiv propeller flaps), anastomoza arterei hepatice în operațiile de transplant de ficat de la donatori vii şi în toate tipurile de reconstrucţie de sân (DIEP, latissimus dorsi, TRAM, VRAM, expander, expander-implant, implant permanent, bilateral profilactica, transfer de grăsime (lipofilling).

Numeroasele intervenţii în premieră atât naţionale cât şi internaţionale confirma poziţia sa în topul celor mai buni medici în domeniu. Printre numeroasele intervenţii realizate în premieră în România se regăsesc:

Premierele internaţionale excepţionale vorbesc de la sine: repararea arterei hepatice la primul transplant de ficat din Republica Moldova şi primul transplant de deget la șobolani.

Dr. Dragoş Zamfirescu, Doctor în Ştiinţe Medicale, Medic Primar în Chirugie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă și Președintele Asociației Chirurgilor Plastici din România, a fost constant solicitat să participe la operaţii complexe în echipe mixte multidisciplinare (ortopedie, ortopedie pediatrică, chirurgie generală, chirurgie de transplant hepatic, urologie, chirurgie toracică, ORL, neurochirurgie pediatrică, ginecologie) în mai multe spitale din București precum Spitalul Grigore Alexandrescu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Sfântul Pantelimon, Spitalul Filaret, Spitalul Medicover, Spitalul Euroclinic, Spitalul Marie Curie, Spitalul ORL Panduri, Spitalul de Ortopedie Foișor, Spitalul Elias. De altfel si-a adus aportul şi la Spitalul Republican din Chişinău pentru primele 4 transplanturi de ficat efectuate vreodata in republica Moldova.

A fost visiting surgeon în clinici de specialitate din: Sydney, Tokyo, Taipei, Milano, Torino, Heidelberg, Boston si Mayo Clinic Rochester.

Interventii nationale/internationale realizate in premiera:

 • Supermicrochirurgie în cazuri de replantări de falange digitale distale;
 • Replantări de picior;
 • Reconstrucție funcțională de limba cu transfer liber musculocutan anterolateral de coapsă şi muşchi vast lateral;
 • Transfer liber anterolateral de coapsă fasciograsos pentru acoperirea unui deget dezmanusat;
 • Transfer liber de fibulă pentru necroza aseptică de cap femural;
 • Transfer liber de fibulă pentru reconstrucția unui defect de femur/humerus/radius/fibulă;
 • Transfer liber dublu – fibula şi antebrahioradial;
 • Implantare stimulator nervos Actigait pentru nerv sciatic popliteu extern în cazuri de paralizie de tip central;
 • Autotransplant de testicul;
 • Transpoziție intratoracică de mușchi latissimus dosi şi mușchi dințat anterior într-un caz de aspergilom intrapleural;
 • Transfer nervos de C7 contralateral (primul caz într-un serviciu privat);
 • Transfer liber muscular funcțională de gracilis pentru paralizie tardivă de plex brahial;
 • Reconstrucție de plex brahial obstetrical;
 • Reconstrucție de sân cu DIEP (primul caz într-un serviciu privat);
 • Folosirea de grefe venoase umplute cu fibre musculare în defectele de nervi digitali;
 • Necroză (pseudoartroză) de scafoid cu grefă vascularizată din radius;
 • Transfer liber de articulaţie digitală;
 • Graft on flap pentru acoperirea defectelor digitale distale;

Dr. Dragoş Zamfirescu şi-a pus amprenta şi în Microchirurgia Experimentală efectuând premiere internaţionale precum primul transplant de deget la șobolani, dar şi premiere naționale:

tuburi de silicon şi fire pentru regenerare nervoasă în defecte de nerv sciatic la șobolani ; transplant de picior orto şi heterotopic la șobolani; transplant de coadă la șobolan (orto şi heterotopic); transplant de genunchi si transplant de femur la șobolani; transplant de stern la șobolan; transplant de măduva osoasă vascularizată (femur) ca metodă alternativă la transplantul convențional de măduvă; transplant de hemifată la șobolan; transplant de măduvă osoasă vascularizată (femur) pentru inducerea tolerantei imunologice în transplantele de țesuturi compozite.

Medic complet, Dr. Dragoş Zamfirescu este o personalitate marcantă nu numai în chirurgie ci şi din punct de vedere ştiinţific prin activitatea susţinută în ceea ce priveşte proiectele de cercetare (15), publicarea multiplelor articole şi capitole pe plan naţional şi internaţional (66) şi cărţi cu teme de specialitate (2). Deţine peste 230 de lucrări prezentate la congrese naţionale şi internaţionale.

Este de altfel deţinătorul unui brevet naţional de invenţie, BIOCOND NERV, tehnologie care permite regenerarea în cazuri de defecte de nervi periferici, premiat cu medalia de aur de la Brussels Innova 2013, Târgul de inovații de la Bruxelles.