Dr. Ina Petrescu

MEDIC PRIMAR IN CHIRURGIE PLASTICA, ESTETICA SI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVA
DOCTOR IN STIINTE MEDICALE

Doctor Ina Petrescu este Medic Primar in Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale si membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Activitatea stiintifica cuprinde atat proiecte nationale de cercetare cat si studii clinice internationale multicentrice.

Din 2016 este investigator principal in studiul clinic multicentric international Motif iar in perioada 2011-2012 a fost coordonator de studiu clinic multicentric international Solo referitor la cercetarea stiintifica in domeniul chirurgiei plastice si farmacologieie – tratamentul infectiilor extensive, studiu organizat de MedCo, SUA.

In perioada 2008-2009 a fost subinvestigator in cadrul studiului clinic Targanta coordonat de Covance, SUA.

In perioada 2008-2011 a fost memebru in cadrul a doua proiecte de cerecetare stiintifica nationala: “Biochip microfluidic pentru caracterizarea reologica a fluidelor ne-Newtoniene cu aplicatii in diagnoza si tratament medical” (MELANOCHIP) si “Sistem micro-electro-mecanic cu aplicatii inreconstructia microchirurgicala a nervilor periferici“(RECONECT).

In2011 a devenit doctor in stiinte medicale al UMF “Carol Davila” avand teza de doctorat cu titlul “Studiu genetic si microtehnologic al tumorilor cutanate”, in cadrul careia a elaborat o medoda terapeutica inovativa de tratament al melanomului cutanat la animalele de laborator prin metodenanotehnologice.

Dr. Ina Petrescu are o experienta de peste 16 ani in domeniul Chirurgiei Plastice dobandita in cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica Microchirurgie Reconstructiva Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti condusa de Prof Dr Doina Dumitrescu unde a efectuat numeroase interventii chirurgicale cu grad ridicat de dificultate atat in urgenta cat si in domeniul reconstructiei sanului sau coordonand situatii complexe ca in cazul accidentului Colectiv. Are 11 ani de activitate in chirurgia estetica in practica privata.

Principalul domeniu de excelenta il reprezinta reconstructia sanului dupa cancer, Dr. Ina Petrescu efectuand cu succes cele mai multe interventii de reconstructie in cadrul programului national prin diferite tehnici chirurgicale- cu implant mamar, cu lambou latissimus dorsi si implant mamar sau cu lambou abdominal dar si interventiiile de simetrizare a sanului sanatos.Chirurgia sanului cuprinde si interventiile cu viza estetica asupra sanului precum maririle, reductiiile sau mastopexiile.

O alta supraspecializare este reconstructia siluetei dupa pierderile masive in greutate dupa chirurgia bariatrica, interventii chirurgicale complexe in care se efectueaza lifting corporal complet- abdominoplastie circumferentiala, liftingul bratelor, toracelui, sanilor, feselor si a coapselor.

In aria de activitate sunt cuprinse si procedurile chirurgicale estetice la nivelul fetei precum blefaroplastia, otoplastia, liftingul cervicofacial dar si procedurile non invazive precum corectia ridurilor cu toxina botulinica, volumetrie faciala cu acid hialuronic sau rejuvenare.

Chirurgia melanomului si a tumorilor cutanate –cazuistica foarte variata si numeroasa in practica zilnica.

Premii si inventii

  • Brevet de inventie nr. 128557/29.08.2014 acordat de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pentru ”Reactiv pe baza de nanoparticule de aur, procedeu de preparare a acestuia si utilizarea sa pentru cartografierea arhitecturii tesuturilor tumorale” alaturi de colectivul de cerecetare din IMT Bucuresti, condus de Dr. Ing Marioara Avram.
  • Medalia de aurla INVENTIKA, Salonul de Inventii si Inovatii, Octombrie 2014, Bucuresti
  • Medalia de aur la Salonul International de Inventica, Geneva, 2014

Stagiile de pregatire si cursurile internationale efectuate:

  • 2016, Tehnici chirurgicale de lifting corporal dupa pierderile massive in greutate post chirurgie, Hospital Federal Do Andarai, Rio de Janeiro
  • 2016, Curs de Reconstructia a corpului dupa pierderile massive in greutate dupa chirurgia bariatrica, Royal College Of Medicine, Londra
  • 2014, Tehnica FUE a transplantului de par, Clinica Superplast EstetikIstanbul
  • 2013, Stagiu de specializare in reconstructia sanului dupa cancerul mamar, St. Andrew’s Center, Broomfield Hospital Marea Britanie, sub indrumarea Dr Vankat Ramakrishnan
  • 2013, Curs avansat de implant de par, Paris
  • 2012, BAPRAS Curs avansat de reconstructive a sanului, Manchester, Marea Britanie
  • 2012, Curs de chirugie estetica, Dr. Giovanni Botti, Villa Bella, Salo, Italia