Problemele venelor varicoase sunt foarte des întâlnite, statisticile spunând că o treime din populația adultă are varice. Chiar dacă acestea tind să afecteze în special femeile, nici bărbații nu sunt feriți de varice. Cei mai predispuși în a dezvolta astfel de afecțiuni sunt cei care își desfășoară activitatea predominant în picioare, însă factorul ereditar este extrem de important. Problemele venoase sunt însoțite de disconfort, precum senzația de greutate sau oboseală la nivelul picioarelor, care se accentuează spre sfârșitul zilei. Ca orice tulburare care durează în timp, venele varicoase tind să se cronicizeze și să dezvolte alte complicații: decolorarea pielii de deasupra venelor problematice, creșterea în volum și chiar formarea de leziuni de culoare roșie, care mai târziu pot duce la ulcer varicos.

Ce presupune o consultație la medicul flebolog?

O consultație flebologică este o examinare făcută de un medic specialist flebolog, care este un expert în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor și problemelor venoase. Consultația în sine nu presupune nicio pregătire în prealabil, însă va trebui ca atunci când vii la o astfel de examinare, să ai cu tine și dosarul medical.

Acesta trebuie să conțină cele mai recente analize, rețetele prescrise, precum și orice alte investigații făcute în trecut. Scopul acestei consultații este de a identifica venele care funcționează defectuos și găsirea celui mai potrivit tratament pentru tine.

Când trebuie să te prezinți la medicul febolog?

În cazul în care te confrunți cu probleme venoase care îți creează probleme, cu vase sparte, de tip pânză de paianjen, precum și alte probleme similare, va trebui consultat un medic flebolog, care în urma unui examen complet va putea pune un diagnostic corect.

După un examen ecografic specială, medicul flebolog va putea identifica problemele de la nivelul sistemului vascular și va putea aplica cel mai bun tratament, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Un medic felbolog te poatre ajuta în caz de: insuficiența venoasă cronică, varice sau vene varicoase, tromboza, tromboza venoasă profundă, venectazii, ulcer varicos și hemoroizi.

Ce presupune consultația în sine?

În urma unei examinări fizice amănunțite, medicul va aduna toate informațiile de care are nevoie, îți va explica rezultatul și va stabili un plan de tratament.

Dacă este cazul, medicul flebolog îți poate prescrie și un tratament cu creme topice care să atenueze durerile sau tratamentul compresiv cu ciorapi elastici, înainte de a propune o soluție chirurgicală sau minim invazivă.

Care sunt avantajele unui consult la medicul flebolog?

În urma unei consultații flebologice, medicul specialist va descoperi venele cu probleme și le va putea trata corespunzător. Venele netratate pot duce în timp la ulcer varicos. De asemenea, eliminarea varicelor previne și apariția unor complicații cutanate.

Intervențiile chirurgicale moderne sunt mai rapide, mai puțin invazive și se pot efectua într-o singură zi, fără a fi nevoie de internare. La scurt timp după intervenție, pacientul poate pleca în condiții foarte bune, deoarece nu exsită dureri sau disconfort. Rezultatele sunt imediate și de durată, existând intervenții foarte ușor de suportat de pacient, iar activitatea poate fi reluată imediat.

Vrei să știi care este tratamentul potrivit pentru tine?

PROGRAMEAZA-TE ACUM