Consult inițial

Pe parcursul consultației medicul vă va examina în amănunt, vă va explica și va discuta pe larg posibilitățile chirurgicale, rezultatele predictibile, evoluția și îngrijirile postoperatorii, complicațiile posibile, etc, astfel încât dumneavoastră sa înțelegeți cât mai bine toate implicațiile unei astfel de intervenții și să puteți lua o decizie finală foarte bine informat/ă.

Considerăm că procesul de informare al un pacient este foarte important din toate punctele de vedere, și în special pentru ca acesta să aibă așteptări realiste asupra rezultatului postoperator.

Consult 2 – analiza interdisciplinară a situației medicale a pacientului

Comisia medicală interdisciplinară este formată din medicul curant de chirurgie plastică și din medicul chirurg coordonator al Clinicii Zetta (dr Zamfirescu), precum și din medicul anestezist coordonator. Ambii medici coordonatori ai clinicii, după analiza datelor medicale pot pune indicația de amânare sau anulare a intervenției, independent de dorința medicului curant sau a pacientului. În funcție de particularitatea cazului, în comisie vor fi incluși un medic oncolog, BMF-ist, dermatolog, chirurg generalist, ORL-ist, etc)

Se vor înregistra datele medicale ale pacientului (motivele consultație, istoricul afecțiunii, analize biologice, investigații imagistice, etc)

Se va face evaluare complexa a situației medicale, precum și a analizelor medicale (constante biologice, imagistică medicală – radiografii, RMN, CT, ecografii, rezultate histologie patologică)

Se vor face măsurători și fotografii medicale.

Medicii de specialități chirurgicale (Chirurgie Plastică, Ortopedie, ORL, BMF, Chirurgie Generala) vor stabilii:

 • diagnosticul medical
 • conduita terapeutică (tratament medicamentos, fiziokinetoterapie, dieta, tratament chirurgical sau injectional, timingul intervențiilor)
 • riscul chirurgical
 • confirmare/modificare planului operator
 • indicația/contraindicația/amânarea operației

Atunci când este cazul, medicul oncolog va stabili conduita terapeutică (tratament citostatic, radioterapie, tratament chirurgical, etapizarea tratamentului, etc)

În prețul consultație interdisciplinare intră, pe lângă tariful medicului chirurg și a celui anestezist, și costurile cu personalul medical implicat (chirurgi asistenți, asistente medicale), coordonatori de pacienți, personalul auxiliar al Clinicii, precum și costurile cu materialele medicale și nemedicale consumate).

În urma consultației MD se va stabili prețul final al intervențiilor, în funcție de:

 • Dificultatea chirurgicală a cazului
 • Riscurile medicale asociate, riscurile anestezice și cele chirurgicale
 • Încadrarea în categoria de operații estetice / reconstructive conform listei Asociației Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR)
 • În situația în care pacientul nu poate veni fizic la această consultație, se poate lua în considerare o consultație virtuală realizată cu mijloace de comunicare moderne (telefon, Skype, analize trimise electronic, etc). Comisia multidisciplinară se poate întruni în lipsa pacientului, va analiza toate datele și documentele medicale și va putea sa facă recomandările finale. Costul unei astfel de consultației va fi plătit prin transfer bancar.
 • Prețul acestei consultații se achită indiferent dacă pacientul programează sau nu o operație deoarece acoperă servicii medicale si nemedicale efectuate de personalul Clinicii Zetta și nu reprezintă un avans pentru operație.
 • În situația în care pacientul programează operația, dar nu se prezintă la ea la data stabilită, prețul acestei consultații nu se restituie.
 • În situația în care pacientul programează operația, dar în intervalul până la data stabilită apare o situație de forță majoră, operația se va putea reprograma fără alte costuri suplimentare legate de consultația multidisciplinară.