Procedura de lipofilling facial este indicat─â pentru a corecta obrajii c─âzu┼úi sau scobi┼úi, ridurile naso-labiale ad├ónci, ┼či ├«n unele cazuri, ridurile dintre ploapele inferioare ┼či obraji.

De asemenea, lipofillingul este una dintre cele mai comune metode de augmentare a buzelor. Grăsimea necesară este obţinută printr-o procedură de liposculptură limitată, prin una sau mai multe incizii de 3-5 mm. Grăsimea este în mod normal extrasă din abdomen sau pulpa interioară, apoi este centrifugată, filtrară sau clătită. Rezultatul procesului este un ţesut gras purificat în stare lichidă, pregătit pentru injectare.

Gr─âsimea este apoi injectat─â acolo unde este nevoie. Ea este distribuit─â uniform ├«n zon─â prin injectarea a cantit─â┼úi mici ├«n ┼úesuturi, astfel ├«nc├ót s─â fie ├«nconjurat─â de ┼úesut s─ân─âtos. Prin aceast─â tehnic─â, se asigur─â ca gr─âsimea transplantat─â s─â r─âm├ón─â ├«n contact cu ┼úesutul ├«nconjur─âtor care ├«i va furniza oxigen ┼či nutrien┼úi.

Procedura de lipofilling facial are o durat─â de aproximativ o or─â, depinz├ónd de m─ârimea suprafe┼úelor tratate. Anestezia se realizeaz─â local, at├ót ├«n zona donatoare c├ót ┼či ├«n zona care este tratat─â.

RECUPERARE

Tumefierea se va retrage gradual dup─â trei zile de la opera┼úie. Dup─â aproximativ o s─âpt─âm├ón─â ÔÇô zece zile, pacien┼úii se vor sim┼úi suficient de bine pentru a-┼či relua via┼úa social─â normal─â. Dac─â hematoamele care s-au dezvoltat vor r─âm├óne vizibile pentru mai mult timp vor putea fi ascunse cu ajutorul machiajului.

Pacien┼úii vor fi programa┼úi la controlul postoperator la cinci sau ┼čapte zile de la opera┼úie iar mai apoi la trei s─âpt─âm├óni. P├ón─â la cel de-al doilea control, tumefierea se va fi retras, dar corec┼úia poate ├«nc─â ar─âta pu┼úin exagerat. De obicei, chirurgii corecteaz─â mai mult dec├ót este necesar, ceea ce ├«nseamn─â injectarea cu mai mult─â gr─âsime dec├ót este nevoie pentru c─â 25 ÔÇô 30% din celulele grase transplantate nu supravie┼úuiesc. Rezultatul final va fi vizibil dup─â trei s─âpt─âm├óni. Chirurgul va face atunci fotografii pentru a putea le compara cu cele de dinainte de opera┼úie. O a doua sesiune poate fi programat─â pentru a corecta eventualele sc─âderi de volum.

EFECTE SECUNDARE POSIBILE

Zona donatoare: hematoame, tumefiere, sensibilitate, până la 24 de ore de drenaj al lichidului anestezic.

Zona tratată: hematoame, tumefiere (în mod special buzele, dacă sunt tratate), sensibilitate.
Este recomandat să folosiţi comprese reci în primele ore după operaţie pentru a minimiza tumefierea.

RISCURI

  • Asimetrie
  • iregularit─â┼úi
  • supracorec┼úii
  • infec┼úie.

REZULTATE

Corec┼úia ridurile ┼či pliurilor ad├ónci. Corec┼úia ┼či tratarea iregularit─â┼úilor ┼či ad├ónciturilor. Cre┼čterea volumului ├«n zonele tratate precum obrajii, pome┼úii ┼či b─ârbia. Cre┼čterea calit─â┼úii pielii din zonele tratate poate fi un efect secundar pozitiv. Dup─â resorbirea ini┼úial─â a unui procent din gr─âsimea injectat─â (├«ntre 20 ┼či 50%) corec┼úia poate fi considerat─â permanent─â.