Otoplastia poate trata:

  • Urechi excesiv de mari – o condiţie rară numită macrotia
  • Urechi decolate, pe o parte sau pe ambele, în diferite grade, dacă nu sunt asociate cu pierderea auzului
  • Nemulţumirea faţă de otoplastii anterioare, în cazul adulţilor.

Această operatie urechi pare a fi una estetică însă, de fapt, este o intervenţie de reconstrucţie ce are un impact pozitiv şi pe termen lung asupra psihicului pacientului. O persoană cu urechi prea mari, dimensionate neuniform sau clăpăuge poate avea de suferit. Copiii sunt, cel mai adesea, vizaţi de situaţii în care sunt luaţi peste picior din cauza unui astfel de defect. De aceea, operaţia de otoplastie, unul dintre cele mai solicitate servicii estetice la Clinica Zetta, îmbunătăţeşte considerabil stima de sine, dar şi aspectul persoanei. Această intervenţie, însă, poate fi privită şi ca una de corectare a operaţiilor anterioare, ce nu au reuşit să armonizeze proporţia dintre urechile şi faţa adultului.

Otoplastia poate fi cerută şi în urma unui accident care a afectat urechea. După intervenţie, pacientul va avea din nou urechi cu o formă naturală, armonioasă, proporţionale cu forma feţei. Această operaţie este o soluţie şi pentru defecte congenitale, precum lipsa lobului urechii, urechea de pisică, „lop ear” (urechea curbată în interior), urechile curbate spre exterior, vârful ascuţit al urechii, urechea – semn al întrebării, urechi excesiv de mari sau mici, urechi conractate sau cryptotia (partea superioară a urechii este lipită de scalp).

Este recomandat ca otoplastia să fie efectuată după vârsta de şase ani, atunci când cartilajele urechii sunt dezvoltate complet. Intervenţia durează maxim două ore şi implică o incizie în spatele urechii care, prin inserţia unor fire, remodelează cartilajul.

Intervenţia durează maxim două ore şi implică o anestezie locală, împreună cu o sedare intravenoasă. La capitolul „otoplastie pret”, pacienţii nu au de ce să îşi facă griji, întrucât această intervenţie este una accesibilă.

Recuperarea înseamnă un tratament medicamentos şi purtarea unui pansament de protecţie, pentru a se evita sângerarea zonei. Riscurile unei astfel de operaţii sunt inexistente, iar complicaţiile sunt rare şi minore. Armonia unui chip nu are consecinţe la clinica Zetta, iar operaţiile de otoplastie vor fi tratate întotdeauna cu profesionalism şi atenţie.