Avantajele liftingului de sâni cu implant

  • Liftingul de sâni cu implant îmbunătăţeşte cel mai vizibil poziţia şi mărimea cupei sânilor, eliminând efectele pe care gravitaţia, sarcina sau scăderea în greutate le pot avea.
  • Rezultatele liftingului mamar sunt prelungite ca durată de implante, sânii rămânând fermi şi ridicaţi pentru o perioadă îndelungată.

Procedura de mastopexie cu implant mamar

Chirurgii plastici realizează procedura de mastopexie cu implant mamar în mod similar unei operaţii standard de lifting al sânilor. Diferenţa o reprezintă inserarea unor implante de silicon sau soluţie salină. Chirurgul începe printr-o incizie prin care îndepărtează excesul de piele lăsată. Tipul de incizie este discutat cu pacienta înainte de operaţie, în funcţie de forma şi dimensiunea sânilor. Ulterior este plasat implantul în spatele glandei mamare iar incizia este închisă.

Riscuri şi complicaţii asociate mastopexiei cu augmentare

Oricât de rare ar fi, complicaţiile asociate augmentării şi liftingului mamar reprezintă un risc. Pentru a ne asigura că sunteţi conştiente de riscurile potenţiale, în special cele asociate implantelor, iată câteva dintre efectele secundare care ar putea apărea in cazul unei interventii de lifting mamar:

CICATRICE

Mastopexia cu augmentare lasă urme vizibile. De multe ori, o cicatrice permanentă este vizibilă privind din zona inferioară a mamelonului, vertical către baza sânului, în jurul areolei. De asemenea, în cazul anumitor proceduri, pot rămâne urme circulare în jurul mamelonului. Cicatricele se vor diminua în timp, însă reprezintă un efect secundar demn de luat în seamă.

INFECŢII

Atunci când un pacient este operat, chirurgii iau precauţii serioase pentru prevenirea infecţiilor, ce reprezintă una dintre complicaţiile posibile asociate liftingului de sâni. Ca şi în cazul multor tipuri de operaţie, infecţia este posibil să apară şi dupa mastopexie, caz în care implantele vor trebui scoase pentru o perioadă de circa 6 luni, ceea ce va duce la diferenţă semnificativă în dimensiunea sânilor pe parcursul acestei perioade.

CONTRACTURA CAPSULARĂ

Dacă optaţi pentru un implant mamar cu lifting, există posibilitatea de a avea complicaţii în plus faţă de o procedură standard de mastopexie. Contractura capsulară apare atunci când există cicatrice şi ţesut întărit în jurul implantului, care se va simţi nenatural la palpare şi va cauza disconfort. Mai comune în cazul implantelor cu silicon decât în cazul celor cu soluţii saline, contracturile capsulare moderate pot trece chiar şi neobservate. Anumite contracturi, însă, pot necesita scoaterea implantelor şi inserarea altora noi. Amplasarea implantului sub muşchiul pectoral reduce riscul de contractură musculară.

SENZAŢIE DE AMORŢIRE ÎN ZONA MAMELONULUI

Există posibilitatea apariţiei senzaţiei de amorţire în zona mamelonului, în urma liftingului de sâni cu implant. De multe ori, amorţirea este temporară şi va dispărea după câteva săptămâni.

DEZUMFLAREA IMPLANTELOR

Mastopexia cu augmentare poate rezulta ocazional în dezumflarea implantelor, daca implantele inserate nu sunt suficient de pline. Daca nu este destulă presiune în interiorul implantului, membrana implantului se va mişca şi în timp se va rupe. Este astfel posibil ca implantul să curgă şi în final să se dezumfle, sânul revenind în decurs de o singură zi la forma iniţială de dinainte de operaţie. Posibilitatea ca aceasta să se întâmple este de aproximativ 4% în decursul primului an după operaţie, riscul scăzând ulterior. Dezumflarea implantului nu este o problemă gravă în cazul implantelor mamare saline, deoarece soluţia salină nu este extrem de dăunătoare corpului. Totuşi, această complicaţie poate fi problematică pentru pacientele cu implante siliconice, care au fost relansate pe piaţă în anul 2006.

APARIŢIA CUTELOR

În unele cazuri, liftingul mamar cu implante poate forma cute vizibile în zona superioară a sânilor. Cutele sunt cauzate de implante saline neumplute corespunzător şi apare mai frecvent în cazul implantelor cu suprafaţă mai fină, decât în cazul celor texturate. Amplasarea implantului sub ţesutul sânilor reduce riscul de apariţie a cutelor.

DEPLASAREA IMPLANTELOR

Deşi deplasarea implantelor nu este o problema comună, aceasta există însă. În cazul în care unul sau ambele implante se deplasează semnificativ, este posibil să se impună o intervenţie de repoziţionare. Implantele mai mari sunt mai susceptibile la deplasare în jos, odată cu înaintarea în vârstă.

HEMATOAME

Hematoamele sunt acumulările de sânge în jurul implantelor, care pot apărea în orice moment postoperatoriu, deşi este mai probabil să apară la scurt timp după intervenţie, când ţesutul a fost traumatizat. Hematoamele pot apărea în urma unui lifting mamar cu implant şi pot cauza probleme precum contracturi capsulare sau infecţii. Organismul este capabil să absoarbă hematoamele de dimensiuni reduse. Din păcate, cele mari trebuie înlăturate chirurgical, prin intermediul unor drene, care pot lăsa mici cicatrice. Există de asemenea riscul înţepării implantului în timpul procedurii de drenaj, rezultând în dezumflarea implantului.

PTOSIS ŞI IMPLANTELE

Ptosis este termenul medical pentru sânii lăsaţi. Multe femei sunt interesate de mărirea sânilor, însă au ptosis moderat sau chiar sever. Este recomandat în aceste cazuri ca pacientele să facă şi un lifting mamar, împreună cu implantele. Dacă pacientele cu sâni lăsaţi nu optează şi pentru un lifting la inserarea implantelor, pot apărea anumite complicaţii în urma intervenţiei. Medicii avertizează adesea asupra unor astfel de deformaţii. Acestea pot lua forma unor cute de piele sau umflături la baza sânilor. În ambele cazuri, un lifting mamar poate fi efectuat ulterior implantului mamar pentru îmbunătăţirea aspectului sânilor.