Chirurgul va aspira grăsimea abdominală şi va îndepărta pielea în exces din zona sub ombilicală.

În cazul unor muşchi relaxaţi, partea mediană a pielii abdominale este îndepărtată. În final, pielea este suturată iar buricul nu îşi modifică poziţia.

Durata operaţiei este de una până la trei ore. Miniabdominoplastia poate fi efectuată cu o anestezie generală, epidurală sau locală, în funcţie de preferinţa chirurgului şi a pacientului.

RECUPERARE

Un anestezic local cu efect de lungă durată este administrat postoperator pentru a scădea durerea. Perioada de recuperare variază între şapte şi zece zile. Se recomandă purtarea unui corset elastic compresiv timp de patru săptămâni. Rezultatele vor fi de durată, excepţie făcând apariţia sarcinii sau creşterea în greutate.

EFECTE SECUNDARE POSIBILE ŞI RISCURI

Infecţii, hematoame, vindecare întârziată a rănilor saucicatrice cheloide (cicatrice cu dezvoltarea în exces de ţesut moale) la pacienţii cu această predispoziţie, complicaţii postoperatorii.Amorţeala pielii abdominale va dispărea după câteva săptămâni. În cazul pacienţilor tineri şi sănătoşi, riscurile sunt scăzute. Embolismul pulmonar este posibil, dar foarte rar.