Chirurgul va aspira gr─âsimea abdominal─â ┼či va ├«ndep─ârta pielea ├«n exces din zona sub ombilical─â.

├Än cazul unor mu┼čchi relaxa┼úi, partea median─â a pielii abdominale este ├«ndep─ârtat─â. ├Än final, pielea este suturat─â iar buricul nu ├«┼či modific─â pozi┼úia.

Durata opera┼úiei este de una p├ón─â la trei ore. Miniabdominoplastia poate fi efectuat─â cu o anestezie general─â, epidural─â sau local─â, ├«n func┼úie de preferin┼úa chirurgului ┼či a pacientului.

RECUPERARE

Un anestezic local cu efect de lung─â durat─â este administrat postoperator pentru a sc─âdea durerea. Perioada de recuperare variaz─â ├«ntre ┼čapte ┼či zece zile. Se recomand─â purtarea unui corset elastic compresiv timp de patru s─âpt─âm├óni. Rezultatele vor fi de durat─â, excep┼úie f─âc├ónd apari┼úia sarcinii sau cre┼čterea ├«n greutate.

EFECTE SECUNDARE POSIBILE ┼×I RISCURI

Infec┼úii, hematoame, vindecare ├«nt├órziat─â a r─ânilor saucicatrice cheloide (cicatrice cu dezvoltarea ├«n exces de ┼úesut moale) la pacien┼úii cu aceast─â predispozi┼úie, complica┼úii postoperatorii.Amor┼úeala pielii abdominale va disp─ârea dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni. ├Än cazul pacien┼úilor tineri ┼či s─ân─âto┼či, riscurile sunt sc─âzute. Embolismul pulmonar este posibil, dar foarte rar.