Remodelarea regiunii fesiere poate fi realizată prin:

  • Lifting de fese
  • Lipofilling
  • Liposculptură
  • Implante fesiere

Procedura de lifting de fese presupune îndepărtarea unei fâşii de tegument şi grăsime din partea superioară a feselor, la joncţiunea cu spatele. Inciziile vor lăsa o cicatrice acolo unde pielea este suturată. Această tehnică permite o ridicare vizibilă a ţesuturilor fesiere şi o remodelare a întregului fund. În combinaţie cu liposucţia şoldurilor sau a coapselor poate rezulta o remodelare dramatică a întregii zone dorsale.

Recuperarea
Este recomandat ca pacientul să nu stea şezut pentru o săptămână după intervenţie pentru a nu stresa zona operată. Vă veţi putea întoarce la muncă în două săptămâni dacă acest lucru nu implică o perioadă lungă de stat jos.

LIPOFILLING

Procedura de lipofilling este o procedură elegantă deoarece utilizeză grăsimea pacientului pentru a corecta defecte de la nivelul altor regiuni ale corpului. Astfel, se elimină riscul unor reacţii la corpuri străine.Mai mult, grăsimea este disponibilă şi uşor de accesat, iar acest lucru reduce disconfortul pacientului la minim, procedura de lipofilling putând fi repetată foarte uşor dacă este nevoie. Ţesut adipos în exces este găsit peste tot în corpul uman şi poate fi obţinut uşor prin liposucţie, iar apoi transplantat în zona tratată. Folosirea ţesutului gras autolog (recoltat de la pacient) pentru a repara defecte ale ţesuturilor moi este o abordare logică, dar utilizarea acestei metode nu înregistrează o rată de succes constantă în rândul pacienţilor.

Transplantul ţesutului adipos aspirat este realizat în trei faze consecutive:

  1. Extragerea ţesutului adipos din zona donatoare
  2. Purificarea grăsimii aspirate prin centrifugare delicată
  3. Reinjectarea grăsimii purificate printr-o tehnică de reimplantare tridimensională.

Lipofillingul poate fi realizat sub anestezie locală sau generală, în funcţie de suprafaţa zonei tratate. Veţi discuta despre aceste opţiuni împreună cu chirurgul dvs.  Lipofillingul poate fi repetat dacă este necesar şi este efectuat în mod normal după trei sau şase luni de la prima procedură.

LIPOSCULPTURA

Liposculptura este o tehnică avansată de liposucţie, uşor diferită faţă de tehnicile convenţionale de liposucţie. Este utilizată în mod special în procesul de conturare a corpului, prin care îndepărtarea şi câteodată remodelarea grăsimii scoate în evidenţă proeminenţa şi definirea muşchilor şi corectează anumite probleme ale unor zone ale corpului, precum abdomenul, bărbia şi gâtul. În mod normal este realizată cu anestezie locală, astfel se pot evita tumefierea şi hematoamele asociate cu forme mai timpurii de liposucţie. O soluţie anestezică este injectată în zona tratată pentru a comprima arterele şi vasele de sânge şi pentru a menţine la minim hematoamele şi tumefierea.

Liposculptura se deosebeşte de liposucţie în principal datorită faptului că liposculptura îndepărtează cantităţi mai mici de grăsime şi este legată, mai degrabă, de remodelarea corporală şi de o remodelare mai subtilă a anumitor zone ale corpului. Este utilizată în zona abdomenului, partea superioară a coapselor, spate şi partea superioară a braţelor.

IMPLANTE FESIERE

Procedura îmbunătăţeşte mărimea şi aspectului zonei fesiere, cu ajutorul implantelor de silicon, plasate fie sub, între sau peste muşchiul fesier. Operaţia are o durată de aproximativ o oră şi jumătate şi se desfăşoară sub anestezie generală sau epidurală.

Efecte secundare posibile
Un disconfort temporar uşor sau moderat, tumefiere uşoară sau hematoame.

Riscuri
Implantul poate fi scos sau înlocuit pentru a trata probleme precum: implante rupte, formarea cicatricelor în jurul implantului  – contractura capsulară, care poate cauza încordarea zonei sau întărirea, sângerarea, infectarea sau dislocarea implantului.

Recuperarea
În primele zile de la operaţie se recomandă repausul la pat şi dormitul pe burtă. Pacienţii pot începe să stea jos plasând greutatea pe coapsă, menajând zona fesieră. Vă poate fi recomandată şi utilizarea unor suporturi speciale pentru zona fesieră, în primele 10 până la 15 zile de la operaţie.

Pacientul trebuie să poarte, de asemea, pantaloni compresivi şi trebuie să evite efortul fizic sau ridicarea de greutăţi. Pacientul nu trebuie să consume alcool după operaţie. Consumul de alcool poate fi reluat la trei săptămâni de la intervenţie. Hematoamele şi tumefierea vor dispărea în câteva săptămâni.

Rezultate
Rezultatul variază de la pacient la pacient. Totuşi, efectul general este o creştere în mărime a zonei fesiere, forme mai rotunjite şi un contur armonios al feselor.