O malformaţie genitală duce la o viaţă sexuală nesatisfăcătoare, un aspect neplăcut şi riscuri, în ceea ce priveşte sănătatea organelor reproductive. Efectele acestor aspecte se văd în viaţa de zi cu zi a femeilor, care au o stimă de sine scăzută.

Vaginoplastia sau labioplastia corectează şi deviaţii de la diametrul normal al zonei, precum un vagin larg sau un vagin strâmt.

 Chirurgul te va informa în privinţa tuturor implicaţiilor operaţiei de vaginoplastie, a anesteziei şi a riscurilor intervenţiei. După operaţie, vor exista dureri de o intensitate mică şi un disconfort temporar. Zona genitală îşi va păstra sănătatea, iar semnele nu vor fi vizibile. Pacientele vor vedea efecte pe termen lung.

Operaţia implică pregătiri şi o perioadă de recuperare de patru săptămâni. Înainte de vaginoplastie, pacientelor le este interzisă administrarea oricăror medicamente şi se impune o igienă intimă specifică. Vaginoplastia necesită spitalizare şi supraveghere medicală. Deoarece este o operaţie riscantă, pacientele trebuie să se ferească de plimbările lungi, statul pe scaun şi săpunurile agresive.

După cele patru săptămâni, pacientele vor observa că în acel preţ al operaţiei este inclus şi impactul psihic al unei probleme rezolvate permanent.