Acest tip de operaţie capătă o vizibilitate din ce în ce mai mare.

Circumcizia la barbati a devenit, în timp, dintr-o operaţie de decalotare a penisului pe motive religioase, o practică extinsă, la care se apelează şi din motive de igienă.

Operatia de circumcizie este aleasă de bărbaţi pentru a se evita strângerea impurităţilor sub pieliţa aflată pe prepuţ, care pot deveni periculoase.

Intervenţia de circumcizie barbati este una dintre intervenţiile din portofoliul Clinicii Zetta, de care se ocupă medici cu experienţă internaţională în domeniu. Acestora le mulţumesc pacienţii care revin la consultaţii post-operatorii pentru interventia finalizata cu succes.O categorie specială de pacienţi este cea a posesorilor de penis cu dimensiuni mari, care aveau dificultăţi în montarea prezervativului.

Din viaţa pacienţilor ce au ales circumcizia a dispărut şi mirosul local greu de determinat, atunci când apar secreţii ce nu sunt înlăturate în timp util.

Decizia, în acest sens, trebuie luată doar după o discuţie deschisă cu medicul chirurg şi după ce toate întrebările şi-au căpătat răspuns. Intervenţia este una care nu afectează restul organismului şi îmbunătăţeşte inclusiv starea psihică a bărbaţilor. De aceea, trebuie luata decizia în cunoştinţe de cauză, fără încredere de mituri şi zvonuri pe internet.

Operaţia durează 45 – 60 minute şi implică o recuperare de minim 10 zile. Un bărbat circumcis trebuie să respecte toate regulile impuse de medic, inclusiv igienizarea locului după fiecare urinare. În cazul în care pacientul alege o operatie circumcizie, medicul va avea grijă ca anestezia să nu producă dureri.

La Clinica Zetta vin pacienţi cu fimoză (imposibilitatea de a decalota penisul) sau infecţii urinare ale căror unic tratament este circumcizia.
În jurul intervenţiei de circumcizie circulă nenumărate mituri. Aceasta nu modifică în niciun fel dimensiunea penisului, iar îmbunătăţirea vieții sexuale nu este un avantaj dovedit științific, ci numai unul extras din feedback-urile pacienților. Deşi este o operaţie unică, unii bărbaţi optează pentru ea din motive estetice.

Clinica Zetta beneficiază de personal remarcat în domeniu şi de un prestigiu de centru de excelenţă. Medicii vor explica fiecare aspect şi etapă din această operaţie, iar clienții vor fi mulțumiți de decizia luată.